9320 Hjallerup, Denmark
kennel@troldalfen.dk

Om os

Seriøst hobby opdræt af Papillon under DKK

 
Som med så mange andre ting, var det et tilfælde, der fik mine øjne op for denne race.

Familien blev udvidet med 2 Papillon tæver i 2003, fordi de manglede et sted at bo. Det var mor og datter, Disneyland’s Highclass-Girl og Jakobsgård Fenja. Jeg havde i forvejen 2 Border Collier (Oliver og Bebs), som jo er i en hel anden boldgade.

Så jeg begyndte at læse om Papillon, tog kontakt til en opdrætter i mit område og forsøgte at sætte mig ind i racen og dens særpræg.

Det gav mig blod på tanden til at forsøge mig som avler i det små. Da jeg så i foråret 2004 faldt over en annonce på en ældre hanhund der søgte et nyt hjem, slog jeg til, og Ring-Fjordens Admiral holdt sit indtog.

Min debut som udstiller og opdrætter, gik ikke alt for godt. Hverken Fenja eller Tyson syntes om udstillinger. De opnåede dog begge avlsgodkendelse, men fik en kort udstillingskarriere. I december 2004 fik Fenja så hvalpe. Det gik heller ikke godt, idet de alle døde. Da dyrlægen mente, at det skyldes en arvelig genetisk defekt, var det slut med at avle på Fenja. Så man må da sige at jeg kom helt skævt igang.

I 2005 var jeg så heldig at få lov at købe Thygesminde’s Unique, som har gjort min introduktion til udstillinger til en sand fornøjelse…

Udover gode resultater, har jeg har også lært andre Papillon entusiaster at kende, og det er altid en fornøjelse at tage til udstilling.

Siden er der kommet et par stykker mere til, og i slutningen af 2007 fik jeg mit kennelmærke “Troldalfen”. Første kuld hvalpe med “Troldalfen”-præfiks blev født i marts 2008.

Tak fordi du kiggede forbi!

Helle Larsen e-mail: kennel@troldalfen.dk

Hundene ææælsker når der kommer besøg 🙂